Filmer om inneklima i skolen

23.08.2016

Alle har hørt om inneklima, men det kan være vanskelig å forstå hva det egentlig er. Derfor har Norges astma- og allergiforbund (NAAF) og samarbeidspartnere (deriblant Utdanningsdirektoratets rådgivningstjeneste for fysisk læringsmiljø) laget en serie med filmer som skal gjøre det litt enklere å forstå hva det faktisk innebærer.


Hva er inneklima?

I den første introduksjons-filmen gir elever ved Fjellstrand skole på Nesodden en kort forklaring av hva inneklima er.

Vi går mer inn på hvert enkelt punkt og hva DU kan gjøre i de kommende filmene.

Støy

Støy kan være en like stor og uvelkommen forurensning som lukt og dårlig luft.

I denne filmen gir NAAFs fagsjef på inneklima Kai Gustavsen og lærer Anniken Ausland deg praktiske tips til hvordan du enkelt kan redusere lyd og støy i klasserommet

Lufta

Kvaliteten på luften i klasserommet påvirkes av mange ting, for eksempel sko, støv og matavfall.

I denne filmen gir NAAFs fagsjef på inneklima Kai Gustavsen og lærer Anniken Ausland deg flere gode, enkle og rimelige råd til hvordan du kan påvirke luften i klasserommet.

Belysning 

Belysning er viktig, og kan påvirke både hvor opplagte barna er og hvor godt man lærer.

Overlege fra Arbeidstilsynet, Jan Vilhelm Bakke forteller hvorfor det er så viktig med riktig belysning i klasserommene.

Temperatur

I denne filmen forteller elevene og lærer ved Fjellstrand skole, Anniken Ausland, om praktiske tips til hvordan du kan påvirke temperaturen i klasserommet. Anniken gir deg mange praktiske råd som er lette å innføre og kan hjelpe på inneklimaet på din skole. Det finnes mye du kan gjøre selv!

I tillegg gir overlege fra Arbeidstilsynet, Jan Vilhelm Bakke, deg en kort innføring og eksempler på hvordan det enkelte miljø kan påvirke helse, konsentrasjon og trivsel til elev og lærer.
Les mer om inneklima på www.naaf.no/inneklima.


 På slutten av hver film får du praktiske råd som er lette å innføre og kan hjelpe på inneklimaet på din skole.

Del gjerne filmene med din skole, foreldre og lærere. Sammen kan vi sørge for at barna får et godt inneklima og de beste mulige forhold til læring! 

Send oss en henvendelse