Gatekunst i skolerommet

22.09.2016

Nye Landås skole i Bergen ble åpnet og tatt i bruk høsten 2016. Skolebygget er tegnet av arkitektfirmaet Lund og Laastad arkitekter AS. Den kunstneriske utsmykningen av bygget er det gatekunstneren Nimi som har stått for.


Om Street art

Street art er visuell kunst laget på offentlige steder, som regel uautoriserte kunstverk utført utenfor rammen av tradisjonelle kunstarenaer.

Grafitti, Stenciller/(sjablonger), paste ups, klistremerker og gate- installasjoner eller skulpturer er vanlige former for moderne street art. Territoriell graffiti eller ren vandalisme regnes ikke som Street art.

Kilde: bergenstreetart.no

Nimi er opprinnelig fra Sør-Afrika. Han vokste opp i London og har holdt på med gatekunst siden 80-tallet. Han kom til Bergen på slutten av 90-tallet, tok arkitektutdannelse ved Bergen arkitekthøgskole og har hatt sitt virke innenfor design, arkitektur og kunst. Nimi har over lang tid hatt et brennende hjerte for gatekunsten i Bergen, og har vært med å sette sitt preg på bybildet med en rekke bilder rundt omkring i byen.

På Nye Landås skole møter vi Nimis bilder rundt omkring i hele bygget. I fellesarealene, i trapperom og i læringsarealene. Bildene er malt rett på betongveggene, og lite farger er benyttet. Dette bidrar til å gi et enkelt med sterkt uttrykk. Motivene har en gjennomgående humoristisk utrykk, og henvender seg tematisk på en fin gjenkjennbar måte til målgruppen.


 Relaterte saker på nettet:

Send oss en henvendelse