Utsmykking Luhr skole

06.12.2017

Luhr skole (1-7) i Lørenskog kommune ble tatt i bruk høsten 2017. Skoleanlegget er utsmykket med kunst av Christian Montarou, Mona Brekke og Øyvind Torseter.


Bildet: Utklipp fra nettsider Lørenskog kommune

Christian Montarou er født i Frankrike i 1948 og er utdannet der og i Norge. Han står bak "Overganger I og II" og ”Å se, høre, berøre, lukte, smake, le og gråte, ha venner”. Kunsten hans er lett tilgjengelig der elever og ansatte bevegetr seg i det daglige, i aula/kantine og i andre fellesarealer.

Mona Brekke er født i Norge i 1975 og har utdannelse som billedkunstner fra Norge og Tyskland. Hun er også utdannet sivilarkitekt. Mona Brekke står bak samlingen "Alle trær gror forskjellig". Arbeidene er i svart på hvit bakgrunn, og er lett tilgjengelige og synlige i skolens trapperom for mellomtrinnet.

Øyvind Torseter er født i Norge i 1972 og har som illustratør utdannelse fra England og Norge. Arbeidene hans er malt på veggen i trappegangen ved småtrinnet. Tittelen på verket er "Konkylie". Uttrykket er detaljrikt, med referanser til både eventyr og populærkultur. 

Les mer om kunstverkene, kunstnerne og se bildene på Lørenskog kommune sine nettsider:


Relaterte artikler:

 

 

Send oss en henvendelse