Filmer om rett temperatur

15.01.2018

Riktig temperatur i undervisningsrom i skolen, og i barnehagens ulike aktivitetsrom er viktig for både helse, trivsel og læring. Temperaturen må tilpasses aktivitetene som skal foregår i rommene.


Inneklima i klasserom: Temperatur

I denne filmen forteller elevene og lærer ved Fjellstrand skole, Anniken Ausland, om praktiske tips til hvordan du kan påvirke temperaturen i klasserommet. Anniken gir deg mange praktiske råd som er lette å innføre og kan hjelpe på inneklimaet på din skole. Det finnes mye du kan gjøre selv!

I tillegg gir overlege fra Arbeidstilsynet, Jan Vilhelm Bakke, deg en kort innføring og eksempler på hvordan det enkelte miljø kan påvirke helse, konsentrasjon og trivsel til elev og lærer. Filmen er laget i samarbeid med Norges Astma- og Allergiforbund, med flere.
Filmens varighet 3:33

Se filmen her: Inneklima i klasserom: - Temperatur


 

Inneklima i barnehagen: Temperatur

I denne filmen om temperaturstyring i barnehagen, forteller Ole om praktiske tips til hvordan du kan påvirke temperaturen i barnehagen. Det må ikke være for varmt, og heller ikke for kaldt. Vi sier at «20 er bra for hue». I denne filmen gir Ole deg mange praktiske råd som er lette å innføre og kan hjelpe på inneklimaet i din barnehage. Det finnes mye du kan gjøre selv!

I filmen møter vi også overlege fra Arbeidstilsynet Jan Vilhelm Bakke. Filmen er laget i samarbeid med Norges Astma- og Allergiforbund, med flere.

Se filmen her:  Inneklima i barnehagen: - Temperatur