Barnehagebesøk under konferansen

09.08.2019

Befaringer på skoler og barnehager er et viktig innslag i vår årlige konferanse om fysisk læringsmiljø. Som i tidligere år blir det også denne gangen mulighet til å besøke barnehager, barneskoler, ungdomsskoler og videregående skole på konferansens første dag. 


Barnehagene vi besøker under årets konferanse om fysisk læringsmiljø er Kistefossdammen barnehage i Asker kommune og Utforskeren Kanvas-barnehage i Røyken. Under følger en kort beskrivelse av barnehagene. Programbladet vil inneholde en noe mer utfyllende presentasjonen.

Kistefossdammen barnehage, Asker kommune

Kistefossdammen barnehage åpnet i mai 2017, og har 6 avdelinger med totalt ca. 100 barn og 30 ansatte. To og to avdelinger er bygget like, og har felles grovgarderobe, kjøkken, stellerom og torg. Hver avdeling har eget samlingsrom, aktivitetsrom, fingarderober og hvile/soverom. I tillegg har barnehagen en storstue som kan brukes til ulike aktiviteter som forestillinger, teater, drama og musikk.

Kistefossdammen barnehage er et forbildeprosjekt innen Futurebuilt-programmet. Barnehagen er bygget som et «plusshus» som genererer mer energi enn den forbruker i gjennomsnitt per år. De danske arkitektene Christensen & Co ble i november 2018 tildelt Energiprisen for Kistefossdammen barnehage under utdelingen av Building Awards 2018.

 

Utforskeren Kanvas-barnehage, Røyken kommune

Utforskeren Kanvas-barnehage ligger sentralt på Slemmestad i Røyken kommune, med kort vei til buss og båt. Barnehagen åpnet høsten 2009. 

Barna er ikke inndelt i tradisjonelle avdelinger, men etter alder i ulike soner. I Utforskeren er det fem slike soner, samt et felles spiserom og et amfi midt i bygget. I amfirommet er det plass til å samle alle store og små i barnehagen til ulike samlinger. Da kan er det mulig å åpne opp mellom spiserommet og amfiet slik at det blir god plass til alle. 

Barnehagen legger opp til at barna skal være mye ute og de er flittige brukere av skog og mark i nærområdet. Utforskeren har et ekstra stort uteområde som barna kan boltre seg på, og de har i tillegg en egen buss som kan frakte store og små til områder og aktiviteter som ligger litt lengre unna.


Se også: