Drammen satser på Fjell 2020

27.09.2019

I 2011 vedtok Drammen kommune oppstart av programmet Fjell 2020 – mot en bedre fremtid.  Bydelen Fjell kom dårlig ut i flere undersøkelser i forhold til levekår og trivsel, og kommunen ønsket gjennom prosjektet å tilføre bydelen et merkbart løft.


 

Bildet: Fjell skole skal stå ferdig til nyttår 2020. Nye Dumpa er allerede tatt i bruk (Foto: Drammen kommune og drm.24.no)

I 2020 skal de store prosjektene innen både områdeutvikling og innholdstjenester være klare til bruk. Og veldig mye er gjennomført allerede. 

Galterudhallen ligger i tilknytning til Galterud skole. Hallen stod ferdig høsten 2013. I 2016 åpnet aktivitetsparken «Nye Dumpa». Fra å være en eneste stor gressplen er området med det karakteristiske navnet forvandlet til en moderne utendørsarena for sport og moro for ungdom i alle aldre. Sandvolleyball, kunstgressbane og aktivitetsområde med mulighet for alt fra parkour til klatring og mye annet er straks klart til bruk. Fra før har kommunen etablert nytt parkområde for lek og moro i «Hundremeterskogen», også kalt lille Dumpa.

Oppgradering og utvidelse av Fjell skole er et annet sentralt delprosjekt i Fjell 2020-satsingen. I tilknytning til skolen kommer det nytt aktivitetshus med flerbrukshall.

Monika Pedersen er prosjektansvarlig for Fjell 2020 i Drammen Eiendom. Hun holder foredrag på FLM2019 om blant annet bakgrunn for prosjektet, gjennomføringen, erfaringer så langt og veien videre.

I konferanseprogrammet:

Onsdag 23. oktober, parallellsesjon 5, kl. 10.55 - 11.30
Fjell skole 2020, Et knutepunktkonsept i bruk hele dagen, ikke bare skoledagen.

Les også: