Langhus barnehage, Ski kommune

06.06.2014

Langhus barnehage ligger i Ski kommune. Barnehagebygget stod ferdig på senhøsten 2013, og ble tatt i bruk 18. januar 2013. Barnehagen er bygget som en "pustende" barnahage i massivtre som gir god luftkvalitet innendørs.


Korte fakta:

  • Navn: Langhus barnehage
  • Adresse: Bøhlerveien 2, 1405 Langhus
  • Barnehageeier: Ski kommune
  • Ferdigstilt: 2012, tatt i bruk 2013
  • Avdelinger: 5 (aldersinndelte)
  • Kapasitet: 109 barn
  • Arkitekt: Code

Barnehagen har en flott beliggenhet nær skogen og med Langhus skole som nærmeste nabo. Langhus togstasjon ligger rett nedenfor.

Barnehagens arkitektur er lagt opp etter Reggio Emilia-filosofien, der det fysiske miljøet regnes som den tredje pedagog.

Inngangsparti

Det er en hovedinngang for besøkende og personalet. Alle avdelinger har hver sin inn-/utgang som foreldrene også bruker.

Avdelinger

Barnehagen er en avdelingsbarnehage. Hver avdeling har et stort fellesareal. Det er to ekstrarom i hver avdeling som brukes forskjellig med tanke på alder, et temarom og et lekerom som er pedagogisk tilpasset og tilrettelagt for barnas behov. Hver avdeling har også egen kjøkkenbenk med vask og kjøleskap, men mat blir i hovedsak tilberedt på felleskjøkkenet.

Avdelingene har en grovgarderobe og en fingarderobe. I tilknytning til garderobene er det toaletter og stellerom.

Spesialrom/fellesområder

I det åpne fellesarealet er det fire avgrensede spesialiserte områder. Det er et dramarom, bibliotek, en matsal og et blivende atelier. Dramarommet har scene med plass til piano og stoler for publikum. Biblioteket har hyller tilpasset barnas høyde og en liten sittegruppe. Matsalen består av et kjøkkenområde samt sitteplasser og spisebord for barna.

Personalarealer

Personalet disponerer et stort pauserom som også blir brukt til møtevirksomhet. I tillegg til dette har de et møterom avgrenset av en skyvedør. Hver avdeling har et arbeidsrom for de ansatte. 

Personalet har to garderober, en for menn og en for kvinner. Det er også to toaletter og en dusj tilgjengelig.

Uteområde

Langhus barnehage har en flott beliggenhet nær skogen med gode turmuligheter. På barnehagens område er det en fotballbane, en sandkasse, en stor lekeplass, sklier og en samisk gamme. Det er også et soveskur ute og et lagerskur for leker og lignende.