Bygg i bruk

På disse sidene ønsker vi å vise praktiske eksempler på måter ulike rom  i barnehager, grunnskoler og videregående skoler blir tatt i bruk. Det kan være alt fra midlertidige prosjeter til permanente løsninger. Vi tar gjerne i mot tips og idéer til tema og enkeltprosjekter som kan vises frem på sidene her. Bruk gjerne kontaktfeltet i høyremarg for å tipse oss.

03.10.2017

Utdanningsdirektoratet fått utarbeidet fler korte filmsnutter og annet støttemateriell til Rammeplan for barnehagens innhold og oppgaver. Støttemateriellet er frivillig å bruke.

28.09.2017

Norges astma- og allergiforbund (NAAF) og samarbeidspartnere har fått utarbeidet en ny serie med filmer som omhandler inneklima i barnehager. 

15.03.2017

Arbeid mot mobbing i skolen har hatt høy prioritert på alle nivåer i skolesystemet her til lands i senere tiår, fra klassenivå til storting og regjering, men lite fokus har vært rettet mot tiltak i det fysiske miljøet som kan bidra til et bedre psykososialt skolemiljø miljø. 

10.02.2017

Lene Kobbernagel jobber som kommunikasjonsrådgiver med fokus på kropp og rom. Hun er også mor for en gutt som går i andre klasse, og for en tid siden ble det kalt inn til foreldremøte på skolen. Bakgrunnen for innkallelsen var for mye bråk og uro i klassen.

08.02.2017

På Skadberg skole i Sola kommune starter de i disse dager opp med leseuker. 5c er godt forberedt til leseaksjonen og har allerede gjort klar flere lesekroker i klasserommet.

23.08.2016

Alle har hørt om inneklima, men det kan være vanskelig å forstå hva det egentlig er. Derfor har Norges astma- og allergiforbund (NAAF) og samarbeidspartnere (deriblant Utdanningsdirektoratets rådgivningstjeneste for fysisk læringsmiljø) laget en serie med filmer som skal gjøre det litt enklere å forstå hva det faktisk innebærer.

22.03.2016

På Bjerkreim barneskole i Rogaland bruker elevene i 5., 6. og 7. klasse terapiball i stedet for stol. Resultatet er elever med sterkere rygg og bedre balanse, og fornøyde lærere, elever og fysioterapeuter.

Send oss en henvendelse